Automatisoi rahtilaskujen käsittely LogiControlin avulla

Julkaistu 06/05/2024

Rahti-Kuljetusten-laskutus-Rahtilasku

Kuljetuksen ja rahdin yhteydessä manuaalisia menetelmiä on edelleen päivittäin käytössä tilausten käsittelyssä, ajojärjestelyssä, laskutuksessa sekä tilityksessä. On tavallista että suunnitellaan kuljetukset manuaalisesti, toimitetaan rahtikirjat fyysisesti toimistolle kuljetuksen jälkeen ja tehdään laskut ja tilitykset toisessa järjestelmässä. Tiedonsiirto sujuu toisin sanoen manuaalisesti eri ratkaisujen välillä, mikä usein aiheuttaa ylimääräistä työtä ja voi johtaa inhimillisiin virheisiin.

 

Kuljetustoimintojen automatisoinnilla voi olla suuri lisäarvo jos tilausten käsittely on kuten yllä kuvattu perinteinen prosessi. Erityisen paljon hyötyä saadaan kuljettajan ja ajojärjestelyn välisellä yhteydellä Mobile-sovelluksen avulla, koska Mobile yhdistää toimisto ja ajoneuvot reaaliajassa. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että tien päällä rekisteröidyt tiedot ja rahtikirjojen päivitykset ovat heti ajojärjestelijöiden ja hallintohenkilöstön käytettävissä. On mahdollista hinnoitella ja ryhmitellä rahtilaskuja ja tilityksiä sekä laskuttaa ja siirtää laskuja LogiControlin reskontraan tai ulkoiseen myyntireskontraan heti kun kaikki tarvittava tieto on päivitetty LogiControliin. Kaikki kuljetuksen aikana rekisteröidyt ja muuttuneet tiedot päivittyvät reaaliajassa kaikissa järjestelmän näkymissä ja ovat siten koko yrityksen käytettävissä ilman tarvetta siirtää tietoa toiseen järjestelmään.

 

Lyhyt kuvaus muutamasta LogiControlin hallinnollisesta näkymästä:

  • Esilaskutusnäkymä voidaan käyttää tilausten täydentämiseen ja automaattiseen hinnoitteluun rahtisopimusten perusteella. Lisäksi voidaan yhdistää asiakkaan tilaukset tietyltä ajanjaksolta ja siirtää ne koontilaskuna Laskutusnäkymään.

 

  • Laskutusnäkymässä valmiit tilaukset voidaan täydentää ja hinnoitella joko lähetyskohtaisesti tai yhteishinnoitteluna. Valmiit laskut lähetetään verkkolaskuina, sähköpostitse tai kirjeellä.

 

  • Tilitysnäkymässä tilaukset kerätään liikennöitsijäkohtaisesti ja hinnoitellaan automaattisesti sopimusten perusteella. Tilitysluettelot voidaan lähettää liikennöitsijälle myös suoraan LogiControlista.

 

  • LogiControlin Myynti- ja Ostoreskontran avulla voidaan käsitellä sekä myynti- että ostolaskujen maksuja sähköisesti ja tuoda järjestelmään toimittajien verkkolaskuja, ilman manuaalista tallentamista. LogiControlista on myös mahdollista tuottaa likviditeettiennusteita reaaliaikaisen tiedon perusteella. Myyntireskontra mahdollistaa myös viitesuoritusten lukemisen sähköisesti pankista sekä maksumuistutusten ja korkolaskujen lähettämisen. Tilausten syöttämisen yhteydessä on myös mahdollista saada reaaliaikaisia hälytyksiä, jos asiakkaan saldo on ylittänyt luottorajan.

 

Lue lisää LogiControlin ominaisuuksista täältä, tai mitä hyötyä järjestelmästä on eri käyttäjille täältä.

 

Kiinnostunut?

Ottakaa yhteyttä saadaksenne lisätietoja LogiControlista.

Arrow-lue-lisää-basic-artikkeli Yhteys

 

Muita artikkeleita

 

Käyntiosoite

Yrittäjäntie 7
65610 MUSTASAARI
SUOMI
+358 (0)6 322 6100

 

Asiakastuki palvelee

Arkisin (klo 8.00 – 16.00)
+358(0)6 322 6100
support@logicontrol.fi
Copyright © Oy NextLog Ab

 

LogiControlissa on paljon räätälöintimahdollisuuksia

Arrow-lue-lisää-basicValitse sinulle sopivat ominaisuudet

 

Seuraa meitä

NextLog-LinkedIn-button  NextLog-Instagram-button

Tilaa-uutiskirjeemme

Tietosuojaseloste

 

AAA