Tietoturva On the Move: Yksinkertaisia ​​vinkkejä kuljetusyritysten IT-turvallisuuden parantamiseen

Julkaistu 22/02/2024

Tietoturva-Vinkkejä-IT-turvallisuuden-parantamiseen-Logistiikan-suunnittelu-Kyberuhka

Kuljetusyrityksissä, joissa liiketoiminnan ydin on joustavuus ja tehokas logistiikan suunnittelu, tietoturvasta tulee olennainen osa arkaluonteisten tietojen suojaamisessa ja prosessien sujuvuuden varmistamisessa. Internetin ja digitaalisten alustojen käytön lisääntyessä, erityisesti yhä laajemman etä- ja hybridityön myötä, yritystietoihin kohdistuvat uhat ovat yleistyneet. Yritysten IT-infrastruktuurin ja arkaluonteisten tietojen suojaaminen on siksi tärkeää mahdollisten kyberuhkien ja -rikosten välttämiseksi. Tässä artikkelissa nostamme esiin tietoturvan merkityksen kuljetusyrityksille ja annamme käytännön vinkkejä tietoturvan parantamiseen jatkuvasti muuttuvassa digitaalisessa maailmassa.

 

Mitä on IT-turvallisuus?

IT-turvallisuus ja tietoturva on yrityksen tietojen ja resurssien suojaamista luvattomalta käytöltä. Se sisältää joukon toimenpiteitä joilla pyritään suojaamaan verkot, järjestelmät, ohjelmistot ja tiedot uhilta ja hyökkäyksiltä.

Kuljetusyrityksille IT-turvallisuus ei ole vain tekninen kysymys, vaan se on myös erittäin tärkeää logistiikan suojaamiseksi, lakien ja määräysten noudattamiseksi sekä asiakkaiden luottamuksen varmistamiseksi. IT-turvallisuus on myös mahdollisten riskitilanteiden hallintaa sekä jatkuvan ja turvallisen tiedonkulun varmistamista eri yksiköiden ja järjestelmien välillä. On muun muassa tärkeää kouluttaa työntekijöitä tietoturvaan esimerkiksi petosyritysten riskin vähentämiseksi.

 

Vinkkejä IT-turvallisuuden parantamiseen:

Vahvat Salasanat

Ota käyttöön salasanakäytäntö, joka vaatii monimutkaisia salasanoja. Valitse riittävän vahvat ja yksilölliset salasanat ja varmista selkeä rutiini salasanojen päivittämiselle. Älä käytä samaa salasanaa useissa eri palveluissa ja vaihda salasana säännöllisesti.

 

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Suosittelemme kaksivaiheista tunnistautumista (2FA), jossa henkilöllisyys todennetaan kahdella tunnistusmenetelmällä. Kaksivaiheinen tunnistautuminen tekee kirjautumisesta ja tilien suojaamisesta turvallisempaa, koska palveluun kirjautumiseen tarvitaan salasanan lisäksi toinen tunniste.

 

Käytä yrityksen tietokoneita vain yrityksen liiketoimintaan

Jos mahdollista, erota toisistaan yksityiset ja yritysten tarpeet. Käytä yrityksen tietokoneet ainoastaan yrityksen toimintaan liittyvään työhön ja käytä yksityisiä tietokoneita muihin palveluihin. Tämä on erityisen tärkeää, jos useampi perheenjäsen käyttää tietokonetta.

 

Varo epäilyttäviä sähköposteja

Useimmissa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä voidaan estää petosyritykset terveellä annoksella epäluuloa ulkomaisia sähköposteja kohtaan. Valppaus ja saapuvien sähköpostien uskottavuuden kyseenalaistaminen voi toimia suojana mahdollisia huijauksia vastaan.

 

Kouluta henkilökuntaa

Kouluta henkilöstöä IT-turvallisuudesta ja lisää tietoisuutta mahdollisista uhista. Inhimillinen tekijä on yksi yleisimmistä tietoturvahäiriöiden syistä. Lisäämällä tietoisuutta yritykset voivat vähentää kyberhyökkäysten ja petosyritysten riskiä. Hyvin informoitu henkilökunta on tärkeä puolustuslinja tämäntyyppisiä turvallisuusuhkia vastaan.

 

Varmuuskopiot

Luo säännöllisiä varmuuskopioita kriittisistä tiedoista kyberhyökkäysten tai järjestelmävikojen varalta.

 

Valmiussuunnitelma

Yrityksillä tulisi olla hyvin kehittynyt valmiussuunnitelma, jotta voidaan nopeasti hallita ja minimoida tietoturvahäiriöiden seuraukset.

 

IT-turvallisuuteen investoiminen ei ole vain välttämättömyys, vaan myös strateginen toimenpide yrityksen maineen ja luottamuksen suojaamiseksi. Noudattamalla näitä vinkkejä ja pysymällä ajan tasalla IT-turvallisuuden uusimmista trendeistä kuljetusyritykset voivat, digitaalisen ympäristönsä suojaamisen lisäksi, myös varmistaa että jokainen toimitus tehdään turvallisesti ja tehokkaasti minimaalisin tietoturvariskein.

 

LogiControl ja tietoturva

Tietoturva on meille NextLogilla erittäin tärkeä aihe, sillä kehitämme ja tarjoamme kattavan järjestelmän, joka säilyttää asiakkaidemme tiedot turvassa ja on kolmansien osapuolten ulottumattomissa. Tavoitteenamme on jatkuvasti parantaa LogiControlia jotta voidaan säilyttää käyttäjäystävällisyyttä ja mahdollisuuksien mukaan kehittää entistä turvallisempaa järjestelmää.

LogiControlissa on muun muassa mahdollista aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen. Suosittelemme myös, että jokaisella käyttäjällä on henkilökohtainen käyttäjätili, vahvalla ja uniikilla salasanalla jota ei käytetä missään muussa palvelussa. Lue lisää LogiControlin eduista täältä.

 

 

Lue lisää

 

Käyntiosoite

Yrittäjäntie 7
65610 MUSTASAARI
SUOMI
+358 (0)6 322 6100

 

Asiakastuki palvelee

Arkisin (klo 8.00 – 16.00)
+358(0)6 322 6100
support@logicontrol.fi
Copyright © Oy NextLog Ab

 

LogiControlissa on paljon räätälöintimahdollisuuksia

Arrow-lue-lisää-basicValitse sinulle sopivat ominaisuudet

 

Seuraa meitä

NextLog-LinkedIn-button  NextLog-Instagram-button

Tilaa-uutiskirjeemme

Tietosuojaseloste

 

AAA